Google inloggen

Direct inloggen bij Google

Inloggen bij Google.com

Google is de bekendste en meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Opgericht in 1997 door twee promovendi aan de Stanford universiteit. Deze twee mannen, Larry Page en Sergey Brin hadden twee jaar gewerkt aan een goede methode om informatie te kunnen vinden op internet, uiteindelijk lanceerde zij hun zoekmachine. Op dat moment was Altavista de marktleider, maar Google stond al heel snel op de nummer één positie. Veel gebruikers waren tevreden over Google doordat de pagina er rustig uitzag en je niet constant overladen werd met reclame. De naam is overigens afkomstig van Sean Anderson, die het per ongeluk intypte. De eerste naam was namelijk Googol, toen hij het verkeerd intypte als Google, bleek deze naam veel beter en de naam Google was geboren. In de jaren die volgde bleef het niet alleen bij deze zoekmachine. Google ging steeds meer producten en diensten ontwikkelen en is nu één van de grootste, rijkste en machtigste bedrijven ter wereld.

Google diensten

Google ging zich breed ontwikkelen. Het scala aan diensten is enorm, zo kun je gemakkelijk email versturen via het emailprogramma van Google; Gmail. Je kunt hiervoor een Gmail-account aanmaken. Daarnaast is het mogelijk om op een eenvoudige manier via Google jouw agenda te beheren, dit is mogelijk met Google Agenda. Om overzichtelijk en gebruikersvriendelijk gegevens te bewaren moet je ook bij Google zijn, gebruik hiervoor Google Drive. Daarnaast kun je Google ook inschakelen om je te begeleiden als je ergens naar toe moet, maar de weg niet weet. Google Maps is een fijne manier om van A naar B te rijden waarbij de navigatie onderweg op een prettige manier is geregeld. Dit is een dienst die erg gebruikersvriendelijk is. Door in de zoekmachine van Google zelf een adres in te voeren of een bedrijfsnaam komt er direct al een teken op van Google Maps die je aan kunt klikken. Door hierop te klikken wordt automatisch de route al in kaart gebracht. Je kunt zien uit hoeveel kilometer de reis bestaat en hoe lang je er over zult doen. Hierbij wordt er direct rekening gehouden met files en vertragingen onderweg. Het wereldwijd bekende YouTube is ook in handen van Google. Hiermee kun je op een gemakkelijke en snelle manier video’s uploaden. Deze video’s worden soms wereldwijd bekeken en je kunt met een huis-tuin-en keuken filmpje al viraal gaan. In de Play Store van Google is het gemakkelijk om apps te downloaden. Ook zijn er specialistische programma’s voor kleine doelgroepen beschikbaar. Hier is Picasa een goed voorbeeld. Een fotoprogramma waarmee je foto’s kunt sorteren en bewerken. Webalbums maken van vakanties kan ook gemakkelijk met Picasa. Nog onbekendere diensten van Google zijn Google Talk waarmee je kunt chatten en Google Hangouts, met deze laatste dienst kun je online elkaar ontmoeten, een digitale ontmoetingsplek dus.

Google account

Om gebruik te maken van al deze diensten wil je het liefste natuurlijk één account hebben waarmee je alle diensten van Google kunt gebruiken zonder dat je steeds opnieuw hoeft in te loggen. En dat is mogelijk bij Google. Je kunt jezelf eenmalig registreren en daarna met één gebruikersnaam en één wachtwoord gebruik maken van alle diensten van Google. Het wordt daarna eenvoudig schakelen tussen bijvoorbeeld Gmail en Google Drive. Je hebt het zelf niet door, maar doordat jij bent ingelogd op basis van jouw unieke gegevens is de veiligheid gewaarborgd. Andere gebruikers kunnen niet beschikken over jouw gegevens en hiermee werk je in een veilige en persoonlijke omgeving.

Googleaccount aanmaken

Je kunt op een snelle en eenvoudige manier een account aanmaken bij Google. Dit kan via: https://accounts.google.com/signup/v2/webcreateaccount?flowName=GlifWebSignIn&flowEntry=SignUp Volg hier het stappenplan en vul de gewenste gegevens in. Op het moment dat je een Googleaccount hebt, kun je dus met het emailadres en het wachtwoord wat je hebt opgegeven bij het aanmaken van je account, gebruik maken van de diensten van Google.

Inloggen bij Google

Met jouw unieke emailadres en gekozen wachtwoord kun je vervolgens daadwerkelijk inloggen.

Het kan voorkomen dat op het apparaat waarmee je werkt meerdere gebruikers actief zijn met een Googleaccount. Je kunt in het keuzemenu voordat je gaat inloggen aangeven welke gebruiker je bent. Hiervoor moet je wel vervolgens jouw unieke wachtwoord in kunnen geven om te bewijzen dat jij daadwerkelijk die gebruiker bent. Een stukje beveiliging waarbij een gebruiker op een pc dus niet zomaar over kan schakelen op een andere gebruiker van Google.